woensdag 2 september 2009

Policy Forum Blog van Andree Hofer en Oeds Holthuis

Geachte lezer,

Dit is een gezamenlijke blog van Andree Hofer en Oeds Holthuis van de Nofa-gemeenten. Nofa is een samenwerkingsverband van de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. Nofa is leadpartner van het Europese Interreg-project Vital Rural Area. In het project worden o.a. activiteiten ontplooid om plattelandsgebieden (zgn. rural area's) economisch te stimuleren en verder te ontwikkelen en activiteiten om het voorzieningenniveau op peil te houden. Om echt lange termijn effecten te kunnen realiseren voor de betrokken gebieden moeten gewenste veranderingen en ontwikkelingen worden verankerd in het beleid dat overheden en stakeholders in de betrokken regio's voeren. Daarvoor is het nodig om beleidsmakers en bestuurders met elkaar in contact te brengen om ze daar gezamenlijk over na te laten denken. Daar is het policy forum voor bedoeld.

Welke (gemeenschappelijke) problemen en uitdagingen zien we in onze gebieden? Hoe kunnen we die het hoofd bieden? Wat hebben we elkaar daarin te bieden en wat kunnen we van elkaar leren? Hoe zie onze regio's er in de toekomst uit? Dat gaan we 16, 17 en 18 september in Norfolk bespreken.

Wij, Andree en Oeds, zijn een onderdeel van het projectmanagement van het project Vital Rural Area en werken resp. bij de Nofa-gemeenten Dantumadeel en Achtkarspelen. Wij zullen deze blog gebruiken om verslag te doen van onze belevenissen op het policy forum.

Voor wie is deze blog bedoeld:
- voor alle bestuurders en medewerkers van de Nofa-gemeenten
- voor alle inwoners van Noord Oost Friesland
- en verder voor iedereen die geïnteresseerd is.

U wordt van harte uitgenodigd om ons te blijven volgen.
We houden u graag op de hoogte!

2 september 2009
Andree Hofer en Oeds Holthuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten