maandag 21 september 2009

It's allways good, to be back home...

Zo zong de Golden Earring al lang geleden.

En dat is maar al te waar. Na drie intensieve maar bevredigende dagen is het fijn om weer thuis te komen. Met een tevreden gevoel. Veel mensen gesproken, zowel projectmedewerkers van de partners alsook bestuurders. Dit forum was met name bedoeld om bestuurders en politici van de betrokken regio's met elkaar in contact te brengen en samen met de mensen die in de projecten opereren te laten nadenken over de toekomst van onze regio's. Voor een economische stimulans in de betrokken regio's, ook voor de langere termijn, moet je immers meer doen dan een aantal pilot-projecten uitvoeren. En daar heb je bestuurders en beleidsmakers voor nodig.

Gezien de hoge deelname (er waren 115 congresgangers, waarvan een belangrijk deel bestuurders) kunnen we stellen dat de missie geslaagd is. Er is woensdag 16-09-09 door projectmedewerkers gewerkt aan de inhoudelijke projecten, en 17-09-09 waren er in de ochtend prima sprekers die de laatste stand van zaken konden brengen over plattelandsontwikkeling, regiobranding, breedband toepassingen enz. In de middag waren er een aantal workshops waarin er gelegenheid was voor discussie en uitwisseling over diezelfde onderwerpen.

Inmiddels hebben we ook de krant gehaald, zoals Andree al schreef in zijn bericht van zaterdag 19-09-09. Met als kapstok het Virtuele Loket voor Achtkarspelen werd er achtergrondinformatie over het forum en het project Vital Rural Area gegeven. Goed dat de regio dit via de media meekrijgt. We zullen jullie ook via deze blog blijven informeren.

Ook was in Norfolk te merken dat de Nofa-medewerkers die de projecten gaan bemensen inmiddels zijn uitgegroeid tot een prima team. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst van het project. Slotconclusie voor het forum is dan ook "Mission accomplished" wat mij betreft, met daarbij de constatering dat het project prima op koers ligt. Steady as she goes...

En we houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Oeds Holthuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten