vrijdag 18 september 2009

eerste dag



In de ochtendsessie hebben we leuke sprekers gehad, Oeds vertelde er zopas al wat over.
Even was er een tegenvaller: Torben Rune die over de mogelijkheden van breedband zou vertellen had het vliegtuig gemist en kon niet meer op tijd op het form komen.
Maar het lukte perfect om een verbinding met hem te maken en zo kon hij vanuit Kopenhagen zijn presentatie doen en met Marcel en de zaal in gesprek. Een mooier voorbeeld van moderne technologie was haast niet mogelijk, alles werkte fantastisch. Een aantal bezoekers dachten dan ook dat er sprake was van een setup.


's middags waren de workshops.
Ik bezocht die van Arjan Brouwer. Hij is een collega van Roos Galjaard die projectleider van het het project DCNOISE is en samen met ons aan de zelfde doelstellingen van Interreg werkt. Zijn verhaal ging over krimp. Hij liet een aantal voorbeelden zien hoe je dorpen mooier kunt maken als je te maken hebt met minder mensen en minder huizen. Met de bezoekers van deze worksho werden meer mogelijkheden bedacht en bediscussieerd.

Daarna bezocht ik de workshop van Willem Foorthuis en Ditk Strijker over het werkplaats concept. Doorbreek de muren van de universiteiten en zet de daar aanwezige kennis goed gecoördineerd in in de regio! Een fantastisch concept en daar werken we in de NOFA regio dan ook al hard aan.

Als afsluiting discussieerde Marcel Bullinga met de zaal over de uitkomsten.

De hele organisatie verliep vlekkeloos en de complimenten voor Jan Walburg en Pat Thompson (Norfolk) waren dan ook dik verdiend.

Andree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten