donderdag 17 september 2009

Eerste dag van het forum, interessante discussies en hard werken...

Gistermiddag rond 12 uur zijn we geland in Norfolk na een goede vlucht. Al deed de turbulentie sommige passagiers enigzins wit wegtrekken. Na een korte busreis kwamen we aan in het prachtige hotel / conferentiecentrum Dunston Hall.

Na een lunch en het inchecken zijn we om 15:00 gestart met een plenaire discussie onder leiding van de heren Willem Foorthuis en Derk Strijker, twee leden van onze Scientific Committee, die functioneert als denktank en geweten van het project Vital Rural Area. Essentie van de discussie was voor mij dat de oude percepties van problemen en de oplossingen die we daarvoor zoeken niet altijd meer werken. Rurale gebieden maken een bepaalde transitie door en de oude oplossingen voldoen niet altijd meer. Daarnaast moeten we ons ook bewust worden dat sommige problemen die wij zien dat eigenlijk helemaal niet (meer) zijn. Bepaalde ontwikkelingen als bijv. krimp van de bevolking zijn niet te keren en daar moet je dus niet tegen vechten. Dat is verloren energie. We moeten kritisch kijken naar waar de werkelijke uitdagingen voor de toekomst liggen. Daar waar we het verschil kunnen maken moeten we de energie op richten. Een prikkelende discussie die de gemoederen in beweging kreeg en de tongen losmaakte.

Na deze discussie zijn de drie werkpakketten apart gaan zitten om de vorderingen binnen de werkpakketten door te spreken. Werkvergaderingen dus, met de mouwen opgestroopt aan de slag. Er zijn vruchtbare gesprekken gevoerd voor alle werkpakketen (marketing, versterking MKB en services) en het project ligt mooi op koers, zo is de constatering.

Morgen meer...
Oeds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten